Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Ove Frier

Rejsebeskrivelser fra nær og fjern


 

 

Rostock

 


En weekendtur til Rostock lyder måske ikke af så meget, men ta' ikke fejl. AK og mig havde længe snakket lidt om at besøge Hitlers kæmpe hotelprojekt Prora på Rügen og et hurtigt blik på kortet og gav ideen til at ta' et par overnatninger i Roctock og så en dagstur til Rügen. Der blev booket et par overnatninger på hotel Pentahotel fra 7.11-9.11.2014 lige midt i Rostock. Det lå lige ud til Universitätsplatz, hvor der i denne weekend var Lichtfest med underholdning og boder. Vi ankom fredag aften - tog på tur til hotelkomplekset Prora på Rügen om lørdagen - byrundtur søndag formiddag inden vi daffede hjemad. Rigtig dejlig weekendtur i fantastisk novembervejr.

 

Tilfældigvis landede vi lige midt i deres årlige "Lichtwoche" med show på scenen og Glühwein i boderne. Næsten som julemarked. 

 

Vort hotel Pentahotel lige ved torvet - perfekt placering. 

 

Det andet store torv med fantastisk flotte bygninger.  

 

Rådhuset i Rostock - meget kønnere end dem vi kender i DK. 

 

Gågaden lige uden for døren. Og så er der ikke langt til havnen. 

 

Så er vi på Rügen - og det var den udsigt de mange feriegæster kunne ha' fået, hvis ellers hotelprojektet Prora var blevet til noget. 

 

Værelsesfløje så langt øjet rækker. 4,5 kilometer bygninger med plads til 20.000 gæster ad gangen. Og med festsal til 25.000 gæster. Imponerende bygningsværk fra 30'erne. 

 

Kæmpeprojekt. 

 

Desværre var en stor den af komplekset stadig hærget af smadrede ruder og grafiti. 

 

Heldigvis var de kommet gang i renovering af nogle af de mange lejligheder og der var faktisk mulighed for at købe lejligheder fra 130.000 EUR i noget som så ud til at skulle blive et ferieparadis på Rügen. Spændende at komme tilbage om 10 år. 

 

Lige lidt grafitti på en af høfterne på stranden - lidt arbejde og det kunne blive et fantastisk sted. 

Opdateret 10/11/2014

Besøg  
117120